Harry Styles - quick timeline

Harry Styles je známý především díky kapele One Direction, která byla za své doby velice populární mezi mladými lidmi. Po rozpadu v roce 2016 se ale každý vydal svojí cestou a všichni mají už za sebou alespoň druhé album a alespoň jedno turné. Sám Harry minulý měsíc vydal v pořadí už třetí album a má v plánu příští rok odstartovat též už své třetí turné.

Harry Styles se narodil 1. února 1994 a dětství prožíval nejvíce v anglickém městečku Holmes Chapel. Už odmala se věnoval hudbě, konkrétně zpíval na střední škole v kapele se svými kamarády. V roce 2010 se objevil v hudební talentové soutěži X Factor, kde ho už sama porota dala dohromady s budoucími členy 1D. A z party kluků, kteří přišli zkusit štěstí a náhodou se porotě stejně zalíbila jejich spolupráce, se stala celosvětově známá a populární kapela.

Po dobu 5 let tedy vydali celkem 5 alb, a procestovali s nimi téměř celý svět. V roce 2016 ohlásili "pauzu" a Harry o rok později vydává své první album Harry Styles, před ním ještě vyšel singl "Sign of the Times", který ihned sklidil hromadu slávy. Celkově se se svým prvním albem dostal několikrát na první příčku v mnoha žebřících slávy. První sólové turné proběhlo ještě později téhož roku.

V prosinci 2019 vydává druhé album Fine Line a později na Brit Awards dostává několik nominací, ať už za Album of the Year, Best Pop Album, Best Pop Solo Perfomance nebo Best Music Video. A v květnu 2022 vydává po 3 letech Harry's House, které si troufám označit za úplně jiné, než ta předchozí dvě. V dobrém slova smyslu samozřejmě.

Kromě zpěvu se začal v roce 2017 věnovat i herectví, konkrétně si zahrál ve filmu Dunkerk (válečný film o době 2. světové války) a v roce 2020 natáčí psychologický thriller Don't Worry Darling, kde si zahraje manžela nešťastné ženy v domácnosti, kterou si zahrála též velice známá herečka Florence Pugh

Úvodní stránka